Aмбасадори Теслине мисли.

Милка Kресоја, жена која је трагајући за решењем космичке загонетке зване Никола Тесла прешла дуг пут од Инђије до Москве, и даље, до Њујорка, па назад у Београд. Са групом ентузијаста основала је „Међународни научни центар за истраживање наслеђа Николе Тесле“. Свој рад је на овом предавању  фокусирала на примену Теслиних изума у медицинске сврхе, да као народ живимо дуже и без болести. Милка каже: „Тесла је веома водио рачуна о свом здрављу, изучио је све теорије исхране, посебну пажњу је поклањао продуктима, није пио, нити пушио (оставио је дуван знајући колико је штетан за здравље), редовно се бавио јогом, ходао пешке сваки дан по 15 км.  Размишљао је о идеји како човек може да живи, а да се не храни класичном храном, већ да ту енергију црпи из средине која га окружује и била би довољна за подржавање свих функција у организму !!! Тесла обитава у вишим духовним сферама и његово присуство сви у сваком тренутку осећамо.” И морате јој веровати, јер из ње говоре знање и убеђење човека који разуме тајну.

У беспрекорном складу са Милкиним излагањем су речи оснивача Центра, Спасоја Влајића: „Небо нам понекад пошаље личности које у себи носе нешто узвишено, величанствено – пошаље нам претече свечовека. Он са љубављу служи Богу и људима и добротом осваја свет. Он чува природу и свету тајну живота, а природа му драговољно служи. Усклађен са собом и природом свечовек се диже по чудесној спирали живота да би досегао далекосежни циљ. Промисли за нашу врсту: здраво тело, природно благостање, безазлену разборитост, непојмљива сазнања, божанске способности, душевни мир и духовно блаженство. Његов циљ је да на начелима љубави и доброте све народе окупи у јединствено братство у коме ће, кроз радост живота и пуноћу љубави, заједничке душе човечанства.“

Двосатно предавање, пред осамдесетак ученика, наставника и гостију протекло је као трен. Ако нам је бројност публике показала колика је заинтересованост за лик и дело нашег научника, утисци након предавања су потврда да је свака реч нашла плодно тло.

А какви смо домаћини били, рекла нам је Милка: „Незаборавно предавање у Инђији о Николи Тесли у тех.школи "Михајло Пупин". Захвалност Драгани Винчић Младеновић,  директорки сколе и Милану Предојевићу, председнику СО Инђија на изузетној организацији и веома топлој атмосфери.

Било је пуно ученика, који су коментарисали да нажалост у њиховим уџбеницима има веома мало о Николи Тесли.“

Да, мало је Тесле у уџбеницима, али је нашао пут до наше школе  " МИХАЈЛО ПУПИН

13 12 2019 ИНЂИЈА