Osvanuo novi mural posvećen Nikoli Tesli u bulevaru koji nosi njegovo ime

Na zgradi u Bulevaru Nikole Tesle 50 juče je osvanuo novi mural posvećen našem najpoznatijem naučniku, Nikoli Tesli. Čitalac "Blica" Uroš Kalanović poslano nam je fotografiju murala koji sada ulepšava fasadu zgrade koja je bila ižvrljana već dve decenije.

Pored portreta našeg velikog naučnika, stoji i njegov citat:

- Ako budem imao sreće da ostvarim barem neke od svojih ideja, to će biti dobročinstvo za celo čovečenstvo, ako se te moje nade ispune, najslađa misao biće mi ta, da je to delo jednog Srbina.

Ne sumnjamo da je sada komšiluk na Novom Beogradu znatno lepši nakon oslikavanja ovog prelepog murala.

Tesla ponovo u Beogradu

Nezapamćen interes za Teslin rodjendan

Medjunarodni Centar za istrazivanje nasledja Nikole Tesle iz Beograda, obelezio je 158 Teslin rodjendan  10 07 2014 u hotelu Moskva u Beogradu. U salu, koja  ima 200 mesta, doslo je oko 500 ljudi, da se pomene ime najvaceg naucnika nase civilizacije Nikole Tesle.
 
slik1234

Velika torta od 2 metra i 158 wvećica za Teslin 158-i rodjendan napravljena kao kula Vanderklif

Nikola Tesla je ne samo naucnik  i ne samo genije, on je svemirsko istorijska pojava najveceg ranga. Tesla kao naucnik i pronalazac, kao licnost, postao  je genijalno otkrice, nista manje nego sto su njegovi pronalasci.

O Tesli su govorili osnivaci Centra Milka Kresoja, Spasoje Vlajic, Goran Marjanovic i oficijalni predstavnik Centra u Moskvi, Vitalij Pravdivcev, autor filmova o Tesli.

O Tesli su takodje govorili i S. Stojiljkovic i A. Milinkovic, a hor Abrasevic emocionalno je otpevao pesmu „Vostani Serbijo“.

Za ovu priliku, pripremljena je izlozba srpskih i ruskih naucnika, sa  kopijama nekih Teslinih dostignuca,kao sto su Teslina zavojnica, Teslina spirala, toranj Wardenclyffe, elektricni automobil, Teslin brodic, vibrator. Izlozene su i skulpture Tesle autora D. Radenkovica, a studenti pokazali svoje slike na temu Tesla.
 
Poslasticari hotela Moskva su napravili  TESLA TORANJ TORTU, visoku 2 metra, odbrojavanjem svih prisutnih upaljene su svece sa brojem 158. Torta je pojedena do poslednjeg „šrafa“.
 
Milka Kresoja
Medjunarodni Centar za istrazivanje nasledja Nikole Tesle iz Beograda, obelezio je 158. Teslin rodjendan
 
Medjunarodni Centar za istrazivanje nasledja Nikole Tesle iz Beograda, obelezio je 158 Teslin rodjendan  10 07 2014 u hotelu Moskva u Beogradu.
 
U salu, koja  ima 200 mesta , doslo je oko 500 ljudi, da pomene ime najvaceg naucnika nase civilizacije Nikole Tesle.Nikola Tesla je ne samo naucnik  i ne samo genije, on je svemirsko istorijska pojava najveceg ranga. Tesla kao naucnik i pronalazac, kao licnost, postao  je genijalno otkrice, nista manje nego sto su njegovi pronalasci.

O Tesli su govorili osnivaci Centra Milka Kresoja, Spasoje Vlajic, Goran Marjanovic i oficijalni predstavnik Centra u Moskvi, Vitalij Pravdivcev, autor filmova o Tesli.O Tesli su govorili i S Stojiljkovic i A.Milinkovic , a hor  Abrasevic emocionalno otpevao pesmu      " Vostan Serbio" .

Za ovu priliku, pripremljena je izlozba srpskih i ruskih naucnika, sa  kopijama nekih Teslinih dostignuca,kao sto su Teslina zavojnica, Teslina spirala, toranj Wardenclyffe, elektricni automobil, Teslin brodic, vibrator. Izlozene su i skulpture Tesle D. Radenkovica, a studenti pokazali svoje slike na temu Tesla.
 
Poslasticari hotela Moskva su napravili  TESLA TORANJ TORTU, visoku 2 metra, odbrojavanjem svih prisutnih upaljene su svece sa brojem 158. Torta je pojedena do poslednjeg " srafa".

Milka Kresoja 

Međunarodni centar za istraživanje nasleđa Nikole Tesle

 
skulptura1

Sinoc kasno u hotelu Moskva, u organizaciji Medjunarodnog Centra za istrazivanje nasledja Nikole Tesle iz Beograda, zavrsena je tročasovna centralna proslava 158 godišnjice rođenja NIKOLE TESLE, najvećeg naučnika naše civilizacije.

Nezapamćeno je bilo  interesovanje gradjana Beograda i drugih mesta iz Srbije, koji su prisustvovali ovom skupu pod nazivom  NIKOLA TESLA PONOVO U BEOGRADU.

Skupu je prisustvovao visoki gost iz Moskve , Vitalij Pravdivčev, tv reziser filmova o Nikoli Tesli, predstavnik MC u Moskvi, koji je doneo poklone Centru ruskog Instituta za elektrifikaciju Ruske akademije nauka, modele napravljene po Teslinim principima, automobila i brodića  jednožičnog rezonantnog prenosa energije.

Bila je otvorena i izložba sa eksponatima Teslinih modela, uveličavajućeg predajnika,Teslinih spirala, Tesline zavojnice, specijalne zavojnice generatora Teslinih skalarnih talasa, kopija tornja Wardenclyffe i skulpture i slike poznatih autora.