"Благодарю за сообщение об открытии  "Центра Никола Тесла" в Белграде и показе моего фильма. Это для меня большая честь! Я счастлив, что мне удалось прикоснуться к великой и многогранной фигуре Николы Теслы. К сожалению, в фильме не удалось отразить все сложности его судьбы и наследия. В частности, упорное многолетнее замалчивание достижений славянского гения, намеренную дискредитацию его личности и значения его научных, философских и технических достижений. 

От души вас поздравляю и желаю успехов в продвижении и развитии идей Николы Теслы!


С уважением, Виталий Правдивцев

 

Centar za istraživanje nasledja Nikole Tesle

rtsSedamdeset godina posle smrti jednog od najvećih naučnika Nikole Tesle, Beograd dobio Centar za kosmološke studije, koji nosi njegovo ime. Centar će se baviti Teslinim pronalascima, a planira se izgradnja njegovog tornja za prenos energije, kažu osnivači.

Na 70. godišnjicu smrti jednog od najvećih naučnika Nikole Tesle, Beograd je dobio Centar za kosmološke studije, koji nosi njegovo ime. Osnivači Instituta najavljuju da će se baviti Teslinim izumima, približiti ga mladima, ali i ostvariti njegovu najveću želju - izgraditi toranj za prenos energije.